Ministrul Muncii analizează posibilitatea eliminării inechităţilor din legea salarizării bugetarilor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi reprezentanţii sindicatelor afiliate Federaţiei PUBLISIND au discutat, miercuri, despre aplicarea Legii-cadru nr. 153/2077 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul Muncii i-a asigurat pe reprezentanţii sindicali de tot sprijinul său pentru a găsi împreună soluţii prin care să fie eliminate inechităţile salariale apărute de-a lungul timpului în sistemul public.

„Am solicitat o analiză a inechităţilor din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătoreşti, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenţia mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. Dimpotrivă, trebuie găsite soluţii prin care salarizarea acestuia să fie stimulativă. Angajatul trebuie să fie stimulat pentru a face performanţă.”, a spus ministrul Turcan.

Totodată, Turcan a cerut sprjinul reprezentanţilor sindicali, cerându-le să facă şi ei o analiză a salarizării pe fiecare sector în parte. În cadrul discuţiilor s-a decis stabilirea unor întâlniri periodice, în care să fie discutate propunerile acestora de îmbunătăţire a legii salarizării angajaţilor din sistemul bugetar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati