Ministrul Muncii, despre săptămâna de lucru de 4 zile: Orice este posibil

0
348
Foto: Facebook / Marius Constantin Budăi

Săptămâna de lucru de patru zile în România este extrem de posibilă, anunță Marius Budăi, ministrul Muncii. Totuși, acesta spune că un astfel de program nu va fi obligatoriu la nivel național.

Ministrul Muncii a vorbit, sâmbătă, despre săptămâna de lucru de 4 zile. Acesta consideră că este o posibilitate, dar nu va fi obligatorie.

„Orice este posibil, dar eu cred că avem nevoie de o analiză mai amplă, şi nu de doar un proiect de lege depus în Parlament. Există posibilităţi, dar eu cred că e nevoie de o analiză mai amplă, inclusiv cu specialişti din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, inclusiv cu mediul privat, pentru că nu putem da o decizie, din punctul meu de vedere, aşa, pentru toată lumea, începând de mâine cu toţii să mergem la serviciu patru zile pe săptămână”, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat care este părerea sa personală, ministrul exclude ideea impunerii unui astfel de program.

„O posibilitate, pe alocuri, cred că s-ar putea, dar ca să fie obligativitate, exclus. Şi repet: până nu există o dezbatere amplă cu specialişti în domeniu dar şi cu partenerii sociali, şi mă refer aici la sindicate şi patronate, eu, personal, cât conduc Ministerul Muncii nu o să dau un punct de vedere”, mai spune Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.