Ministrul Muncii: Majoram alocațiile la 1 august/Scenariu de alocare etapizată a procentului de 100%

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți, că Guvernul are în lucru un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea alocaţiilor, afirmând că scenariul este de etapizare a procentului de 100% pentru următorii ani.

”Este determinarea Guvernului să crească alocaţiile. Este o decizie a CCR care nu reprezintă o opţiune, ci o obligaţie, dar este o determinare a PNL să facă această creştere, aşa cum a făcut-o în toţi aceşti ani”, a declarat Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

Violeta Alexandru a dat asigurări că alocațiile se vor majora de la 1 august.

”Suntem în lucru cu un proiect de OUG care să fie adoptat în această săptămână, astfel încât să ne încadrăm în termenul de care am vorbit de la începutul anului – 1 august – pentru alocaţii mărite. Este adevărat că suntem în mijlocul acestor discuţii şi că ministrul Finanţelor a avut o primă discuţie cu mine şi cu premierul. Continuăm dialogul mâine (miercuri-n.r.), pe măsură ce are toată imaginea de ansamblu şi ne îndreptăm spre un scenariu de alocare etapizată a procentului de 100%, astfel încât în acest an şi în următorii ani să se simtă în continuare  o creştere a alocaţiilor”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Guvernul a discutat posibilitatea majorării alocațiilor cu până la 20% de la 1 august, potrivit unor surse.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati