Ministrul Muncii modifică legislația! Cetățenii cu doar patru clase să poată participa la cursuri de formare

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, intenţionează să modifice legislaţia în domeniul ocupării forţei de muncă, astfel încât persoanele cu 4 clase să poată participa la mai multe categorii de cursuri de formare, asta pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă.

„Am în lucru propunerea de a modifica legislaţia astfel încât persoanele cu 4 clase să poată participa la mai multe categorii de cursuri de formare. Am cerut să mă văd cu aceşti oameni care refuză locul de muncă. Funcţie de concluzii, mă gândesc la noi soluţii de sprijin. Este mult de muncă şi aici”, scrie ministrul.

Decizia ministrului vine în contextul în care, anul trecut, din aproximativ 170.000 de dosare de ajutor social, în cazul a 2063 a fost încetată plata, persoanele refuzând un loc de muncă propus în urma procesului de mediere dintre angajaţi şi angajator desfăşurat la nivelul unei agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. În anul 2020 au fost înregistrate 700 dosare încetate, număr mai redus în situaţia pandemiei Covid.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati