Ministrul Muncii: Părinții vor primi 75% din salariu să stea acasă, dacă cursurile copiilor se vor desfășura online

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că părinții vor primi în continuare indemnizația de 75% din salariu de la Guvern, dacă cursurile elevilor se vor desfășura online, inclusiv în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

“Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinți să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum”, a afirmat Turcan, potrivit Digi24.

Raluca Turcan a precizat că măsura va aplica și în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a spus aceasta.

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie urmează să fie decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a chemat la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati