Ministrul Sănătăţii: Au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi, la Iaşi, că au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu.

Ministrul a subliniat că iodura de potasiu trebuie luată doar în cazul unei recomandări din partea medicilor şi autorităţilor, într-un anumit moment.

„(Antibiotice Iaşi – n.r.) deja au distribuit la Direcţiile de Sănătate Publică cea mai mare parte a producţiei de iodură de potasiu, 90%. Mai sunt patru judeţe în care trebuie distribuită. Noi ne organizăm la Ministerul Sănătăţii. Încercăm să găsim cea mai bună soluţie încât aceste medicamente să ajungă cât mai repede la populaţie, dar în condiţiile unei campanii de informare asupra modului de utilizare, asupra modului de păstrare, o campanie publică de interes public”, a declarat Alexandru Rafila.

Anterior, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită şi la fabrica de antibiotice din Iaşi, potrivit Agerpres.

„La Antibiotice Iaşi am venit să constat modul în care ei au reuşit să rezolve o problemă complicată, într-un timp foarte scurt, realizarea stocului naţional de iodură de potasiu”, a spus ministrul Sănătăţii.

Antibiotice Iaşi este singura fabrică de medicamente din România care poate produce iodura de potasiu. Au fost produse 30 de milioane de comprimate, care ulterior au fost distribuite Direcţiilor de Sănătate Publică, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să ajungă la nivelul tuturor acestor instituţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati