Ministrul Sănătății: Masca de protecție este obligatorie peste tot în județele în care rata de infectare este de peste 1,5

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că măsurile de protecţie împotriva pandemiei de coronavirus trebuie respectate, pentru că pandemia nu se tranşează în spital, ci în pre-spital.

„O a doua măsură este cea a obligativităţii portului măştii când indicele trece de 1,5 la nivel de judeţ, nu de 3, cum este acum. Noi trebuie să înţelegem, şi am explicat de atâtea ori – noi suntem un sistem medical cu anumite posibilităţi şi care trebuie să gestionăm toate cazurile care ni se adresează. Dar pandemia nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital. (…) Dincolo de câte testări facem, avem aceleaşi barometre pe care le observăm. (…) Aceste barometre vor fi fidele, indiferent de câte teste facem în fiecare zi. De aceea trebuie să descongestionăm în primiri urgenţe, va trebui să tratăm în terapie intensivă, va trebui să avem suficiente paturi în extensie de la zi la zi în terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății, la B1 TV, potrivit Agerpres.

La şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost adoptată și lista statelor de unde, atunci când românii revin acasă, intră în carantină.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati