Ministrul Sănătăţii: Nu închizi o ţară, închizi zonele în care transmiterea este accentuată/ În acest moment, Bucureşti nu se încadrează

0
127
tataru si orban

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri seară, că nu se impune carantină decât în zonele unde transmiterea este accentuată şi unde alte măsuri nu au dat rezultate, afirmând că municipiul Bucureşti nu se carantinează.

”Cazurile care vin, sau infecţiile care vin, se produc în prespital, nerespectând nişte reguli. Că vrem sau nu vrem, trebuie să recunoaştem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceeaşi oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susţinute şi comune. Încercăm tot noi să limităm partea de prespital, introducând acele reguli şi uneori până la carantină. Nu închizi o ţară, închizi efectiv zonele în care vezi că  transmiterea este accentuată, impunând şi alte reguli. Dar carantina este ultima dintre ele”, a declarat Nelu Tătaru, la B1 TV.

În Capitală nu se impune carantinarea, a precizat Tătaru.

”O carantinare a unei localităţi implică  mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile. Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar ATI- 15 puncte. În acest moment Bucureşti nu se încadrează”, a mai adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.