Ministrul Sănătății: Nu ne mai permitem lockdown/Avem nişte reguli pe care trebuie să le respectăm

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ”nu îşi mai permite un lockdown” şi atrage atenția asupra necesității de a respecta regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, afirmând că, deşi autorităţile fac demersuri pentru creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor cu COVID-19, numărul specialiştilor capabili să acorde asistenţă rămâne acelaşi.

”Nu ştiu dacă îşi mai permite România, doar dacă ne mai permitem fiecare dintre noi. Gândiţi-vă că în acest moment noi avem o transmitere comunitară care dacă în unele localităţi este cu o creştere progresivă, în unele localităţi deja avem exponenţială. Cred că nimeni nu îşi mai permite un lockdown. La fel, fiecare dintre noi avem nişte reguli pe care trebuie să le respectăm. (…) Avem o capacitate pe care noi o mărim, ca şi paturi de terapie intensivă, ca şi paturi pentru spitalele suport COVID, dar personalul rămâne acelaşi, care este detaşat de la o unitate la alta. (…) Nu ne mai permitem lockdown, după cum nu ne mai permitem nici să nu respectăm nişte reguli”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru a precizat că există un deficit în ceea ce priveşte numărul medicilor care pot lucra în secţiile ATI, în condiţiile în care necesarul este de un medic la două paturi de ATI.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati