Ministrul Sănătății: Păstrăm precauțiile și păstrăm distanță. Cazurile de COVID -19 vor mai crește încă trei săptămâni

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, luni, că trebuie păstrate precauțiile și distanță, menționând că închiderea cimitirelor a fost necesară din perspectiva distanțării sociale.

„Mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”, a spus el, referindu-se la numărul cazurilor de coronavirus. Nelu Tătaru a anunțat, luni, la Galați, că reprezentanții Ministerului Sănătății lucrează la o propunere legată de modalitatea de desfășurarea a inmormântarilor, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Ziare.com.

„Am avut câteva greutăți în care erau decedați rămași, pe care fie nu îi puteam ridică, ba nu era familia care să sigileze, ba nu erau cei de la DSP, ba cei de la pompele funebre refuzau să ridice. Avem în discuție”, a transmis ministrul Sănătății.

Întrebat care e logica închiderii cimitirelor, Nelu Tătaru a răspuns: „Închiderea cimitirelor are aceeași nu neapărat logică, necesitate care corespunde distanțării sociale. Orice adunare, că este un cimitir, că este un stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere.

Nu a interzis nimeni dintr-un anumit punct de vedere, că e cimitir sau altceva. A limitat acea apropiere. Avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafețe, dar avem și transmiteri directe, avem transmiteri prin atingeri, am strănutat în mâna, am strănutat în haina celui din față, o apropiere, o împingere nu înseamnă decât să luăm. Păstrăm precauțiile și păstrăm distanță, mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati