Ministrul Tătaru, despre numărul record de cazuri COVID: Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă

0
176

Un nou bilanț îngrijorător al cazurilor de infectare cu SARS-COV-2. Este a patra zi cu peste 2.000 de cazuri în România. Iată ce spune ministrul Tătaru despre numărul record de cazuri COVID: “Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că „ceea ce vedem acum este evoluția de peste vară”, când s-au reluat anumite activități.

Tătaru, despre numărul record de cazuri COVID

“Sunt 583 de pacienți la ATI, dintre care 179 sunt cei pe ventilație mecanică asistată invazivă. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri”, a explicat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

El spune că se încearcă stabilirea unui platou la 2.000, “dar nu ține doar de noi.”

Vezi și: ULTIMA ORĂ / 2.064 de cazuri noi de coronavirus în România

”Pandemia nu se tranșează în spital. Tratăm ce se adresează spitalului și încercăm să avem cât mai puține victime și să dăm tratamente corespunzătoare. Pre-spitalul este cel care dă transmiterea în comunitate și care aduce focarele la noi.

Am avut două luni în care am mers pe un registru al indicațiilor, respectate aproape de toată lumea. Am avut o cădere a numărului de cazuri la începutul lunii iunie, au insistat anumite curente de negaționare, de bagatelizare a tot ce s-a întâmplat în prima perioadă. Au urmat, începând cu 15 mai, acele relaxări sau reveniri la normalitate, a urmat un concediu. Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă și reluări de activități.

Dacă fiecare respectă acele norme, ar trebui să stabilizam acel plafon în jur de 2.000. Dacă nu, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială în perioada următoare. Trebuie să ne gândim nu doar la numărul de cazuri care crește. Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de 7 luni”, a explicat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.