Ministrul Transporturilor: Circulația pe Pasajul Domnești a fost deschisă! – VIDEO

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că circulația pe Pasajul Domnești a fost deschisă.
  • Astfel, ”este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic”, precizează sursa citată.

”Ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”

”Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei”, spune el.

”Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București.

După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, a completat Grindeanu.
  • Pasajul Suprateran Domnești are o lungime de 0.536 km și lucrările au fost finanțate prin POIM, Fonduri Externe Nerambursabile 2014-2020, cu valorea de 91.552.381,90 lei fără TVA, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Antreprenorul desemnat să realizeze acest proiect a fost Asocierea SC STRACO Group SRL – SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL.

”Având în vedere că liderul Asocierii, SC Straco Grup SRL, a intrat în procedură de insolvență, și neavând capacitatea financiară pentru continuarea lucrărilor, s-a găsit o soluție de includere a unui subantreprenor, respectiv SC Tracon SRL, care în luna decembrie 2020, a preluat lucrările asumându-și finalizarea lucrărilor de construcție a Pasajului Domnești”, mai spune sursa citată.

Menționăm că pasajul Domnești, împreună cu alte obiective de infrastructură, a fost gândit și implementat de CNAIR la sfârșitul anului 2017 pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului București. De asemenea, pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, se află la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea – DJ602 și Centura București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati