Mircea Dinescu: Dacă Ceauşescu trăia, la anul ieşea preşedinte cu 90%

1
450
Foto: Facebook / Mircea Dinescu

Poetul Mircea Dinescu a susţinut, sâmbătă, într-un exerciţiu de imaginaţie, că Nicolae Ceauşescu ar câştiga alegerile prezidenţiale de anul viitor cu o majoritate covârșitoare.

  • „Dacă Ceauşescu trăia, la anul ieşea preşedinte. Ieşea Ceauşescu cu 90%. Cum îmi explic? Un om normal, care are o pensie amărâtă sau un salariu mediocru, e disperat că la finalul lunii trebuie să-şi plătească curentul, apa, impozitul. În viaţa mediocră de pe vremea comunismului nu aveai această problemă, erau nimicuri să-ţi plăteşti lumina sau nu ştiu ce. Noi am făcut un capitalism sălbatic.

E posibil ca de ani de zile să nu rezolvăm problema pensiilor? Unor oameni care au muncit 30 de ani, daţi-le o pensie din care să poată să trăiască fără spaima că vine ziua în care trebuie să-şi plătească lumina şi medicamentele (…)!

În pieţele din România sunt mai mulţi vânzători decât cumpărători. Nu e în regulă. Asta nu e societatea de consum. Şi aici nu e vorba de nostalgii comuniste, că pe vremuri în piaţă erau trei vânzători şi trei cumpărători, că nebunul de Ceauşescu pusese mercurial şi ţăranii nu mai veneau la piaţă.

  • La noi e un coşmar numit capitalism de trei lulele, care nu are legătură cu lumea occidentală”, a spus Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, potrivit News.ro.

Fostul disident Mircea Dinescu susţine că, după Revoluţia din 1989, capitalismul românesc a fost construit de foştii activişti de partid şi de angajaţii fostei Securităţi.

„Nici Marx n-a prevăzut că după comunism va veni capitalism făcut de activişti de partid şi de securişti. Şi ceva bişniţari rătăciţi. Nu mă aşteptam câtuşi de puţin la căderea comunismului. Ceauşescu vorbea de anul 2050, se credea nemuritor. Pe de altă parte, visul nostru era să vină un activist de partid mai luminat, cum era Ion Iliescu, despre care se vorbea la Europa Liberă, că ar putea fi, eventual, următorul preşedinte al României, deşi unii se aşteptau să vină Nicuşor Ceauşescu”, a afirmat Mircea Dinescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.