Mircea Lucescu – Lirism și Cinism!

Modest și prudent fotbalist (dar hiperbolizat de câteva „condeie imorale”)!!! Inteligența nativă și-a transformat-o în iscusința de a modifica spațiul său limitat de joc din teren (zonele avansat – lateral) de acțiune, în Teren-Tehnico-Tactic, dându-i o importanță exagerată, emfatică.

Manevrănd rafinat și ingenios „spirite” fotbalistice cerebrale și „ideologice” (Traian Ionescu, Angelo Niculescu, Dumitru „Nae” Nicușor etc.) inoculăndu-le o înțelegere voluntară a ideilor Lui, transformând „spoiala” de talent, în vopsea valoroasă, strălucitoare…. Durabilă.

  • „Scribii” de casă exagerează cu faimoasele sale centrări, în realitate coechipierii făceau pariuri unde se va îndrepta mingea șutată de el : în teren, în spatele porții sau în…. Tribună.
    Contestă că a fost subordonat timpurilor și că a fost partenerul lor fidel deși a fost susținut de toți cu (de)…. Toate.

Din păcate, succesul (de necontestat ca Antrenor, cel mai Mare, încetați cu apropieri sau adăugiri…. Colosal : îndrumător, pedagog, organizator, strateg), i-a „furat” bucuria de a Trăi.

  • M. L. are calitatea de a-și stăpânii instinctele ostile și impulsurile partizane datorită acestui prinos…. „Donație” cu care l-a cinstit și înzestrat Divinitatea…. Antrenoratul.
Lucescu Lupu
Foto: Prosport/Gandul.ro; Călăuzitorul și favoritul Său: Discipol, Epigon…. Adept!

S-a devotat acestui deziderat iar „creația” l-a transformat într-o personalitate care și-a atins înălțimea și grandoarea visată.

Conștient de prestigiul său, fascinează în continuare, El profită…. dar și caută o latură întunecată și o istorie a Sa personală.
Individualitate excepțional de dotată, rămâne însă tributar : cupidității și arivismului.

La Mulți Ani și Sănătate, Mircea Lucescu!

Scris de Vali Savadosi

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati