Miting în semn de solidaritate cu cetățenii israelieni ținuți prizonieri în Fâșia Gaza organizat, joi, pe Calea Victoriei din Capitală

0
251
Image by jorono from Pixabay

Ambasada Israelului la București organizează, joi, mitingul „Solidari cu cetățenii israelieni ținuți ostatici în Fâșia Gaza”. Evenimentul va avea loc pe Calea Victoriei din Capitală, între orele 15:00-19:00, iar Jandarmeria anunță că va lua măsuri de ordine și siguranță publică, potivit g4 media.

„Joi, 02 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 19:00, pe Calea Victoriei (în perimetrul statuii ecvestre Carol I), Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor la adunarea publică organizată de Ambasada Statului Israel la București, în semn de solidaritate cu cetățenii israelieni ținuți prizonieri în Fâșia Gaza, precum și cu întreg poporul israelian”, transmite Jandarmeria Română.

Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la această manifestație, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial, mai precizează reprezentanții jandarmeriei.

„Totodată, din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm tuturor participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase”.

„Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, organizatorii adunărilor publice au obligațiile legale de a respecta condițiile de acces ale participanților la adunările publice, locul, traseul de deplasare și intervalul orar de desfășurare a acestora. În conformitate cu prevederile legii anterior menționate, participanții la adunările publice trebuie să respecte recomandările făcute de organizator, împuterniciții acestuia sau organele de ordine, să se abțină de la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a adunărilor publice și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai sau alte mijloace audiovizuale. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. Ca măsură preventivă, pentru descurajarea și probarea eventualelor fapte antisociale care pot periclita caracterul pașnic al adunărilor publice, jandarmii vor efectua fotografii și filmări operative pe tot parcursul desfășurării evenimentelor, cu mijloacele tehnice din dotarea unității, conform cadrului legal în vigoare. Jandarmeria București va asigura protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenți, cât și la ceilalți cetățeni să fie responsabili și îi asigurăm că sănătatea și siguranța lor sunt prioritatea noastră”, a mai precizat Jandarmeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.