Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: Ziua de prăznuire Sfintei Parascheva va avea loc/Pelerinii care ar fi vrut să vină la Iași să folosească timpul pentru rugăciune

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a anunțat că Mitropolia Moldovei și Bucovinei se supune deciziei CNSU și că îi așteaptă pe localnicii din Iași care vor să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

”Am luat act de decizia autorităților. În esența ei, sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași. Îi îndemnăm pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei. De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște”, a anunțat Constantin Sturzu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati