Mizeria din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, de nesuportat. Oamenii au început să spele singuri locurile de joacă pentru copii

Cele mai cunoscute parcuri ale Capitalei, Herăstrau şi Cismigiu, sunt în continuare într-o stare vizibilă de degradare şi foarte murdare. La tot pasul poţi vedea alei crăpate, saci cu gunoi neridicati, mobilier urban vandalizat şi bănci pe care nu poţi să-ţi tragi sufletul din cauza faptului că sunt pline de găinaţ. Mizeria e atât de mare la locurile de joacă, încât oamenii au început să spele singuri. Contrar realităţii din teren, Primarul General al Capitalei Nicuşor Dan susţine că parcurile municipale sunt curate.

Într-un loc de joaca pentru copii, am întalnit o persoană care făcea curăţenie. Bărbatul, înarmat cu un furtun, ne-a spus că o face în mod voluntar.

Cum intri in Parcul Cismigiu care se afla chiar vizavi de Primăria Capitalei, cel mai vechi parc din centrul Bucureştiului, te izbeşte un miros greu de suportat din cauza găinaţului, dar şi a zecilor de saci cu gunoaie care zac neridicaţi de ore bune la peste 32 de Grade Celsius. Aleile sunt murdare, vegetaţia este arsă de soare, iar băncile nu pot fi folosite din cauza mizeriei.

Nici în Herăstrău, cel mai vizitat parc al Bucureştiului, lucrurile nu stau mai bine. Aici sunt şi mai multe trotuare crăpate, digurile lacului se pot prăbuşi oricând din cauza eroziunii malului, multe dintre pubelele de gunoi lipsesc, iar popicii care ar trebui să limiteze accesul maşinilor pe spaţiu verde sunt puşi la pământ.

Întrebat dacă are cunoştinţă de toate aceste lucruri, în ciuda realităţii din teren, Primarul General al Capitalei Nicuşor Dan ne-a spus că parcurile municipale sunt curate.

„Nu sunt de acord cu dvs. în ceea ce priveşte curăţenia. În cursul anului trecut a fost un moment în care prin desfiinţarea companiilor municipale care asigurau serviciul ăsta, a fost o lipsă de personal care să asigure curăţenia, tunderea ierbii şi a.m.d. În momentul ăsta nu o avem. Există o ritmicitate a curăţeniei în parcurile municipale. (…) Este o problemă care ne preocupă şi o să vedeţi că parcurile o să arate tot mai bine, făcând lucruri care nu s-au făcut de ani de zile.”, a declarat Primarul General al Capitalei Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe care a avut loc joi la Ministerul Energiei.

În prezent, de cele peste 10 mari parcuri din subordinea Primăriei Generale se ocupă Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement şi alte două companii municipale care îşi pasează responsabilităţile de la una la alta.

sursa: G4Media.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati