Mobilizare INCREDIBILĂ pentru București. Gabriela Firea mulțumește tuturor celor care s-au oferit să-i ajute pe care care au nevoie de sprijin

Primarul General, Gabriela Firea, mulțumește asociațiilor, ONG-urilor, companiilor sau cetățenilor care, în această perioadă, au făcut donații însemnate atât pentru spitale, pentru protecția personalului medical, cât și pentru cei aflați în carantină sau care fac parte din categorii sociale vulnerabile.

Edilul Capitalei spune că în aceste zile atât de grele, ”sute de oameni au dat dovadă de o solidaritate și o generozitate incredibilă și s-au oferit să-i ajute, fiecare cu ce poate, pe cei care au nevoie de sprijin.”

Gabriela Firea precizează că s-au făcut donații importante atât pentru spitale – în special echipamente de protecție, dezinfectanți, hrană sau locuri de cazare pentru personalul medical, cât și pentru centrele de carantină sau adăposturile sociale.

390.000 euro, către cele 19 spitale din Capitală

Pentru cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, mai multe companii, ONG-uri și persoane fizice au donat, până în prezent, aproximativ 390.000 de euro (1,9 milioane lei) peste 12.000 de combinezoane, peste 8.000 de viziere și ochelari de protecție, aproximativ 40.000 de măști și peste 120.000 de perechi de mănuși. De asemenea, s-au mai donat cantități însemnate de dezinfectanți, medicamente specifice, ceaiuri, cafea, brânzeturi, mezeluri, produse de igienă personală.

Totodată, deși spitalele își procură din bugetele proprii echipamente medicale, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a alocat sume consistente, atât pentru aparatuta medicală, cât și pentru echipamente de protecție unităților medicale aflate în adminstrare, astfel încât acestea să nu ducă lipsa de nimic iar personalul și pacienții să fie în deplină siguranță!

Cele mai multe donații au primit spitalele care tratează pacienții bolnavi de coronavirus, spitalul Victor Babeș și spitalul Colentina, care a devenit unitate medicală support. Pentru aceste unități medicale firme, asociații sau persoane fizice au donat în special bani, materiale de protecție, dezinfectanți, alimente, cafea, electrocasnice.

Donații importante pentru centrele de carantină și adăposturile sociale

În ceea ce privește donațiile pentru centrele de carantină și cele 9 adăposturi sociale administrate de DGASMB, printre fundațiile, asociațiile sau companiile donatoare se numără:

– Fundația Prețuiește Viață – care a donat ceaiuri, apă plata, iaurturi, cafea, torturi, sucuri de fructe, migdale, produse de igienă și îngrijire personală, produse din carne etc.

– Asociația Taxiul cu Bomboane – sucuri, bomboane, diverse dulciuri, produse de igienă, biberoane, detergent, jucării, alcool sanitar și săpun, mănuși și măști de protecție, brânzeturi, ceapă și cartofi etc.

– Ambasada Republicii Populare Chineze – a făcut donații care constau în produse de curățenie, mănuși și halate de protecție;

– Strauss România SRL – cafea și pahare de cafea

– Asociația Centrul Municipal pentru dialog București – Clubul pentru Seniori – donații constând în alimente (conserve carne, pate de ficat, pate vegetal, gemuri) și dezinfectanți

– ApaNova – apă plata

– Grupul Editorial Litera – diverse volume

– Asociația Samusocial România – lapte praf

– US Food Network – ouă

– Mănăstirea Antim – a donat hrană caldă pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte Odesa

– Danone – diverse sortimente de produse lactate

– Dr. Oetker România – dulciuri

–  Vel Pitar – cozonaci

– Terrabisco – biscuiți

– Cărturești – diverse volume

– Asociația Zâmbetul Îngerilor – moși de ciocolată

– Asociația Samas – Cutia bebelușului

– Hochland România – brânzeturi

– Crucea Roșie sector 6 – îmbrăcăminte pentru beneficiarii Adăpostului de noapte Odesa

– Crucea Roșie sector 5 – alimente

– Crucea Roșie Română – brânzeturi

Alte persoane fizice au donat cărți, produse de igienă personală, dulciuri, ceaiuri și cafea, apă plata, precum și alte produse de strictă necesitate.

În prezent, DGASMB ajută 2.000 de persoane din București, vârstnici, persoane cu dizabilități, familii monoparentale sau cazuri sociale, care, fie și-au pierdut locul de muncă în această perioada, fie au venituri insuficiente.

Sute de oameni s-au oferit voluntari

Totodată, la adresa de e-mail coronavirus@pmb.ro Primăria Capitalei a primit sute de mesaje de la bucureșteni ”care s-au oferit să fie voluntari, pentru orice este nevoie, fie să livreze alimente sau medicamente persoanelor în vârstă, fie să își ofere serviciile: ne-au scris și medici psihologi care doresc să ofere consultanță gratuită celor care au nevoie, iar diverse asociații sau ONG-uri ne-au scris că își pun voluntarii la dispoziție pentru a fi de ajutor”.

Dintre cei care au scris la adresa coronavirus@pmb.ro se numără:

– Asociația Cutia cu Medicamente – a anunțat că își pune voluntarii la dispoziția celor care coordonează acțiunile umanitare;

– Asociația Română pentru Smart City – pune la dispoziție voluntari și autoturisme iar Asociația Ader – voluntari;

– Asociația Merci Charity Boutique dorește să sprijine demersurile PMB cu un cabinet stomatologic mobil pentru urgențele stomatologice;

– Wolf-e – sistem de sharing pentru trotinete electrice în București; oferă trotinete voluntarilor ce livrează medicamente și mâncare la domiciliul persoanelor; pune la dispoziție întreagă flota cu logistică de încărcare/repoziționare reparații, inclusiv o persoană care să răspundă la telefon 8 ore pe zi;

– Membrii Asociației pentru Drepturile Taximetristilor Independenți doresc să fie voluntari pentru a face cumpărături persoanelor aflate în izolare și pentru a ajută persoanele defavorizate

De asemenea, la aceeași adresa au scris numeroase persoane care au anunțat că doresc să doneze dulciuri, haine sau alimente, iar companii precum Frufru au donat aproximativ 500 de litri de diverse supe, produse alimentare în valoare de 2.000 de euro – Negro 2000, Strategic Thinker oferă mâncare pentru cadrele medicale și personalul auxiliar din spitale, iar o altă companie s-a oferit să transmită e-mail-uri informative referitoare la Covid-19.
Totodată, SC Home&More Concept SRL a anunțat că donează 100 de paturi pentru spitale, firma Happy Depo donează produse de curățenie, Grupul editorial Flacăra donează reviste Rebus și integrame – câteva sute de exemplare – către centrele de carantină, iar Subway oferă 50-100 de sandvișuri pentru cadrele medicale și personalul MAI.

Centrul de primire donații se află la Arena Națională

În continuare, firmele, fundațiile sau ONG-urile care doresc să contribuie la derularea activităților de cazare, în centrele de carantină sau în adăposturile sociale, pot trimite obiecte de igienă personală, articole de îmbrăcăminte precum și alimente de baza.

Potrivit reprezentanților DGASMB, care administrează aceste centre, este nevoie de articole precum săpun, șampon, gel de dus, aparate de ras, deodorant, spumă de ras, pijamale, papuci de casă, treninguri, șosete/lenjerie intimă, haine de schimb noi, ceai, zahăr, cafea, sucuri și pahare, precum și ziare, reviste, jocuri.

Centrul de primire donații se află la Arena Națională – bd Basarabia 37-39.De asemenea, cei care dispun de spații de cazare dotate cu camere și grupuri sanitare (hotel, pensiune, cămin), sau cei care doresc să ajute persoanele aflate în carantină cu alimente și obiecte de îngrijire personală sau vor să se ofere voluntari pentru a face cumpărături pentru persoanele izolate la domiciliu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati