Modalităţi rapide de plată a taxelor şi impozitelor, în Sectorul 6

Până la 31 martie 2022, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice beneficiază de o bonificaţie de 10% pentru plata cu anticipaţie a impozitelor, anunță Primăria Sectorului 6 într-un comunicat de presă. Iată cum îți poți plăti rapid taxele!

Pentru a nu sta la coadă, contribuabilii din Sectorul 6 au la dispoziţie mai multe modalităţi prin care să facă online plata taxelor şi a impozitelor locale, astfel:

– prin aplicaţia eSector6 disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice);

– prin platforma www.ghiseul.ro (pentru persoane fizice şi persoane juridice);

– prin intermediul celor peste 5.000 de staţii de plată SelfPay, prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail şi în magazinele de proximitate (pentru persoane fizice);

– prin serviciile de Internet Banking;

– prin reţeaua de distribuţie carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice).

În afară de aceste mijloace electronice, taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi la sediile Direcţiei, situate în:

– Centrul Comercial „Drumul Taberelor” (Strada Braşov nr. 25);

– Drumul Taberei nr. 40;

– Şoseaua Virtuţii nr. 1-3;

– Centrul situat în Calea Giuleşti nr. 125 a fost relocat în incinta Complexului Comercial Grant Shopping Center, pe Şoseaua Virtuţii nr. 148 (lângă eMag). Prin intermediul acestui centru, situat în apropiere de Cartierul Militari, s-a dorit degrevarea celui situat în Şoseaua Virtuţii nr.1-3, care deserveşte acest cartier aglomerat.

Programul de lucru al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6:

– Luni, Marţi, Joi: 8.30 – 16.30;

– Miercuri: 8.30 – 18.30;

– Vineri: 8.30 – 14.00.

”Reamintim faptul că, începând cu 16 august 2021, cererile/declaraţiile/documentele contribuabililor – persoane juridice se depun doar prin platforma online a Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 şi prin serviciile poştale.”, mai spune sursa citată.

Toate solicitările vor avea o rezolvare şi o trasabilitate mai rapidă, se va scurta timpul de aşteptare şi se va elimina astfel necesitatea prezenţei fizice la ghişeu. Platforma online poate fi accesată la adresa www.taxelocale6.ro/declaratiionline.

Cetăţenii Sectorului 6 îşi pot descărca singuri certificatele de atestare fiscală

Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 6 este prima instituţie din ţară care a fost conectată la Sistemul Naţional de Interoperabilitate (SNI), care fost lansat în luna noiembrie a.c., de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Cetăţenii Sectorului 6 îşi pot descărca singuri certificatele de atestare fiscală, necesare pentru orice bun vândut, şi nu mai sunt obligaţi să se prezinte la ghişeu.

În acest prim flux, platforma SNI va genera automat, la cerere, documentul. Link către platformă https://cetatean.gov.ro/.

Ghidul de utilizare a platformei SNI este în format PDF aici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati