Moment rarisim la Sala Dalles, pe 11 decembrie! Aldous Huxley și Minunata Lume Nouă: O incursiune la frontierele tehnologiei, ideologiei și naturii umane

0
316
Foto: clubul cartii

Clubul Marile Cărți, în parteneriat cu Lider.AI, anunță organizarea unei conferințe de excepție sub genericul „Aldous Huxley și Minunata Lume Nouă”. Evenimentul va avea loc la Sala Dalles din București, în data de 11 decembrie, cu începere de la ora 18:30. Profitul obținut din vânzarea de bilete va fi donat pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina, mai precis parohiei ortodoxe române din Apșa de Jos, Transcarpatia din Ucraina, înaintea Crăciunului din acest an.

”Minunata Lume Nouă”, un roman distopic scris de Aldous Huxley în prima jumătate a secolului al XX-lea, va fi analizat în profunzime la această conferință.

Invitații, Dragoș Paul Aligică, membru corespondent al Academiei Române, expert în filozofie politică și economie, și Mihail Neamțu, filozof, scriitor și om politic, vor dezvălui complexitatea operei lui Huxley. Aceștia vor explora nu doar ideologiile totalitare prezentate în carte, ci și transformările la care este supusă natura umană sub impactul tehnologiei.

Evenimentul promite o incursiune fascinantă în lumea gândirii lui Aldous Huxley, aducând în discuție aspecte ce vizează controlul societății umane de către știință și tehnologie, precum și implicațiile asupra libertății individuale în acest context.

Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, va fi și el prezent la eveniment.

Biletele pot fi achiziționate de AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.