Momentul în care un jandarm din București zgârie intenționat o mașină oprită pe avarii. Șofer: ”Am rămas stupefiat” – VIDEO

​Un șofer care și-a lăsat mașina în mijlocul străzii pe avarii ca să meargă la bancă și-a găsit-o zgâriată. Gestul a fost făcut chiar de un jandarm care în momentul în care a trecut pe lângă autoturismul parcat neregulamentar a scos mâna pe geam si a zgâriat aripa acestuia. Jandarmeria și-a prezentat scuze publice.

Un șofer a parcat miercuri, 22 februarie, pe o stradă din cartierul Cotroceni. A lăsat mașină pe avarii câteva minute, iar când s-a întors, a găsit-o zgâriată.

Proprietarul mașinii spune că a cerut imagini de pe camerele de supraveghere din zonă. Așa a văzut că mașină i-a fost zgâriată de cineva din mașina Jandarmeriei.

Omul păgubit spune că va face plângere la Poliţie. Imaginile au ajuns şi la conducerea Jandarmeriei care anunţă că va face verificări, notează Antena3 CNN.

Horia Vlădescu, șoferul mașinii zgâriate, a precizat că va cere despăgubiri în instanță.

„Am avut o urgență. Nu aveam unde să opresc mașina. Am lăsat-o unde o vedeți în filmare. Am pus avariile, numărul de telefon în parbriz la vedere, am intrat unde aveam treabă. Când am ieșit, am observat pe laterala dreaptă a mașinii o zgârietură de la un capăt la altul.

Am încercat să fac eu rost de niște imagini din zonă, să văd ce s-a întâmplat. După ce am făcut rost de ele, am rămas stupefiat de ce am putut să văd. Nu este posibil ca un reprezentant al unei instituții de stat să vandalizeze bunurile cetățenilor pe care ar trebui să îi protejeze.

Era foarte simplu, dacă a fost deranjat de mașină, să cheme Poliția Locală, să cheme Poliția Rutieră, să aplice legea. Dar nu să fie un huligan în mașina pe care o plătim noi ca și contribuabili. Cu tot ce putem noi să plătim, pensii speciale, sporuri de risc. Ce risc avea domnul jandarm? Să îl prind să văd că mi-a zgâriat mașină? Ce înseamnă asta? În ce țară trăim?

Am luat legătura cu avocații mei. Aceștia m-au îndrumat spre Poliție să formulăm o plângere penală pentru distrugere. Sunt foarte curios dacă colegii jandarmului care a zgâriat mașină au scris în raportul lor de închidere de zi ce s-a întâmplat. Dacă nu, este cu atât mai periculos cu cât au fost trei jandarmi, din ce se vede în filmare, și niciunul nu a spus nimic. Asta înseamnă că lucrurile astea se întâmplă în mod constant.”, a povestit șoferul.

Jandarmeria și-a prezentat scuze publice

„Confirmăm faptul că autospeciala Dacia Logan care apare în imagini aparține Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

În acest caz, au fost dispuse măsuri urgente de identificare și verificare a acestui incident regretabil, în urma cărora vor fi luate măsuri de sancționare drastică, în conformitate cu regulamentele militare.

Este un comportament care nu se justifică în nicio situație, mai ales din partea unui reprezentant învestit cu exercițiul autorității publice.

Dacă se va constata că fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii, vom înainta, de urgență, Parchetului Militar pentru verificare și vom acorda tot sprijinul organelor abilitate să soluționeze acest incident regretabil.

Ne prezentăm scuze publice și reiterăm că un astfel de comportament nu caracterizează instituția Jandarmeriei.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati