Monica Anisie: 101 școli vor începe cursurile în scenariul roșu

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat joi că 101 de școli se află deja în scenariul roșu, în prag de nou an școlar.

 „Ceea ce pot să vă spun acum, este un raport preliminar, sunt 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711, scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, la acest moment, deci fără acele județe pe care vi le-am comunicat și în care încă nu s-a luat decizia la nivelul Comitetului județean pentru situații de urgență”, a precizat ministrul Monica Anisie.

În ceea ce privește copiii care își pot da masca jos, pentru că nu mai pot, ea susține că situația este „una particulară„.

”Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv. Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă. (…) Este o chestiune de sănătate publică”, a afirmat Anisie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati