Monica Anisie, ANUNȚUL MOMENTULUI despre închiderea școlilor în București

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii VOR MERGE în continuare la școală, luni, 19 octombrie, în ciuda ratei de infectare care a depășit 3 la mia de locuitori în București.

Ministrul Educației a explicat că elevii și copiii de grădiniță din București se prezintă mâine la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederie din ordinul comun, activitățile fiind desfășurate în conformitate cu scenariul galben, ca până acum.

„Dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării.

Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a declarat Monica Anisie pentru edupedu.ro.
Declarația ministrului vine în contextul în care rata de infectare publicată de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului (GCS) pentru București a fost, astăzi, de 3,02, ceea ce înseamnă că a fost depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori.

București în scenariul roșu, după depășirea ratei de infectare cu coronavirus de trei la mia de locuitori

ULTIMA ORĂ/ Aproape 4.000 de noi cazuri de COVID-19. Bucureștiul a depășit indicele de 3 la mia de locuitori

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati