Monument închinat Revoluţiei din Decembrie 1989, în Sectorul 2

La împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, în Sectorul 2 a fost amplasat monumentul dedicat comemorării jertfei românilor care au luptat pentru libertate.

Alături de membrii Sindicatului Revoluţionarilor din România – Decembrie 1989 şi reprezentanţi ai Consiliului Local Sector 2, primarul Mihai Mugur a dezvelit, vineri, monumentul amplasat la intersecţia de la Piaţa Delfinului.

„Revoluţia din Decembrie 1989 reprezintă una dintre cele mai luminoase pagini de istorie modernă a României, care justifică pe deplin mândria de a fi român. Poate că aspiraţiile şi dorinţele românilor în decembrie ’89 nu au fost îndeplinite în totalitate, nici măcar acum la 30 de ani, însă este sigur faptul că toţi cei care s-au jertfit pentru libertate nu au făcut sacrificiul suprem în zadar.

Eroii pe care astăzi îi omagiem au fost cei care prin jertfa lor au făcut posibil ca noi să putem vorbi liberi, să ne construim viaţa după propriile noastre aspiraţii, într-o Românie modernă, europeană şi euroatlantică. Pentru ei, în semn de apreciere şi veşnică recunoştinţă, a fost realizat acest monument comemorativ. Cât timp istoria nu se uită, eroii nu mor niciodată. Dumnezeu să îi aibă în pază şi La Mulţi Ani, România!”, a spus Mugur.

La eveniment a participat un sobor de preoţi, care a oficiat o slujbă religioasă în memoria eroilor căzuţi la Revoluţie şi a sfinţit monumentul.

De asemenea, au fost depuse coroane de flori din partea Sindicatului Revoluţionarilor din România – Decembrie 1989, a Primăriei Sectorului 2, precum şi a Consiliului Local Sector 2.

Lucrarea de artă reprezintă o „mână întinsă spre cer”, victoria asupra perioadei cenuşii pe care a trăit-o România în perioada comunistă şi, totodată, simbolizează libertatea care a spart cătuşele ce o legau.

Monumentul de for public este realizat de Adrian Pârvu, conferenţiar universitar doctor în arte vizuale, renumit sculptor, care a folosit marmură albă de Ruşchiţa pentru transpunerea visului de libertate al românilor.

Amplasarea lucrării a fost aleasă special într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii rutiere ale Capitalei, pentru a sta drept mărturie vie a respectului pe care îl purtăm martirilor evenimentelor sângeroase din Decembrie 1989.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati