Monumente istorice din București, vandalizate cu spray graffiti. Vinovatul a fost reținut de polițiști

0
495
Foto: Facebook / Dan Popescu

Bărbatul de 35 de ani cercetat de poliţiştii din Capitală după ce a făcut inscripţii graffiti pe biserici şi monumente a fost reţinut pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere.

”În urma activităţilor specifice, la data de 10 ianuarie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri. Faţă de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, a anunţat, joi, Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere.

Bărbatul, Dragoş Mihai Neaţu, care este arhitect, a fost dus, joi, la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu şi au început cercetări într-un dosar penal pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere. Astfel, în noaptea de marţi spre miercuri, ar fi fost făcute înscrieri pe pereţii mai multor lăcaşuri de cult şi monumente, situate în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, unele dintre acestea fiind clasate ca monumente istorice.

Înscrierile au fost făcute pe pereţii lăcaşului de cult Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, situată pe Str. Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, situată Str. Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui „Iuliu Maniu” situate în Piaţa Revoluţiei.

Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumental „Memorialul Renaşterii” sunt clasate ca fiind monumente istorice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.