Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” găzduiește până pe 16 ianuarie 2022 expoziția ”Moon impact – a geological story”, potrivit BucureștiFM.ro.
Vizitatorii pot descoperi cea mai nouă teorie a formării, în urma impactului gigantic dintre ProtoTerra și Theia, a Sistemului Pământ – Lună acum 4,5 miliarde de ani.
Pe lângă planșe, modele 3D, holograme și programe de calculator prin care este vizualizat acest eveniment cosmic, sunt expuse peste 250 de eșantioane de roci și meteoriți, o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar, un eșation extras din cel mai adânc foraj de pe Pământ, un eșantion din solul lunar extras de naveta Apollo 11 și, de asemenea, cea mai nouă rocă, un amestec de lavă vulcanică, plastic și bazalt, găsită în Hawaii.
Expoziția oferă explicații detaliate atât pentru adulți cât și pentru copii. Ghidați de celebrul astronom Vera Rubin, copiii (6-12 ani) vor descoperi prin intermediul broșurii informative temele principale ale expoziției în jurul unor anecdote științifice și, ulterior, își vor putea testa cunoștințele prin intermediul unor mici jocuri.
De asemenea, cei mici vor primi, odată cu biletul cumpărat, un cod QR care le oferă un abonament gratuit pentru trei luni la aplicația Da Vinci Kids.
Expoziţia poate fi vizitată de marți până duminică în programul de vizitare al muzeului, iar prețul unui bilet de intrare este: 10 lei pentru copil/student/pensionar, 11 lei pentru achiziționarea unui bilet de copil, în care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicația Da Vinci Kids, și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.