Motivul pentru care Joe Biden a vizitat doar Polonia, nu și România

Mulți români s-au întrebat de ce președintele american Joe Biden a ales să viziteze Polonia, dar nu și România, după summit-ul NATO, în contextul în care ambele țări au frontieră comună cu Ucraina și se confruntă cu un val de refugiați, scrie antena3.ro.

Între România și Statele Unite, țări care au și un parteneriat strategic, „relaţia bilaterală este mai caldă, mai armonioasă şi predictibilă”, a afirmat Nadia Crişan, director executiv la Universitatea Princeton şi fost diplomat român la Washington, într-un interviu pentru Observator.

Potrivia Nadiei Crișan, administrația Biden nu a simțit nevoia să „ia pulsul” de la București, mai ales că vicepreședintele Kamala Harris a vizitat România pe 11 martie și a reafirmat promisiunea că SUA vor apăra „fiecare centimetru din teritoriul NATO”.

„Între România şi Statele Unite, relaţia bilaterală este mai caldă, mai armonioasă şi predictibilă. România este un partener stabil al administraţiei americane, motiv pentru care, la acest moment, în contextul vizitei lui Joe Biden în Europa, nu se impune o vizită la Bucureşti. Sunt convinsă că s-au discutat aspecte şi din relaţia bilaterală a României cu SUA, în cadrul vizitei Kamalei Harris”, a spus Nadia Crişan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati