Motivul pentru care prinzi noaptea semafoarele pe roșu, în București. Nicușor Dan: Sistemul inteligent de trafic nu mai funcționează

0
114

Șoferii care circulă prin București se confruntă de o vreme, noaptea, cu situație neplăcută: deși străzile sunt goale, semafoarele se schimbă în culoarea roșie. Motivul? Sistemul de semaforizare inteligentă nu mai funcționează în momentul de față, pentru că nu i s-a mai făcut mentenantă, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Semafoarele sunt pe roșu noaptea, când traficul este liber, pentru că a existat un sistem de semaforizare inteligentă căruia nu i s-a mai făcut mentenantă și care nu mai funcționează în momentul de față. Tehnologia este deja depășită.

Pe scurt, nu se mai conectează semaforul cu serverul central, senzorul care preia măsurătorile de trafic nu mai funcționează”, a spus primarul Capitalei, la Digi24.

Sistemul, care a fost cumpărat pe bani mulți, nu mai funcționează la parametri normali, iar pentru achizițiile făcute de fostele administrații nu s-a plătit și mentenanța, a subliniat Nicușor Dan.

Administrațiile trecute au cumpărat de zeci de milioane, pentru că dacă cumperi de zeci de milioane, uneori ești fericit. Probabil că a furat cineva la achizițiile astea. Dar urgențele pentru mine sunt să țin pe linia de plutire acest sistem care a pornit cu datorii de 2,5 miliarde. (…) Au fost cumpărate sisteme, dar nu s-a plătit și mentenanța”, a declarat primarul.

Proiect de 150 de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de trafic

Primarul Capitalei spune că vrea să investească în sisteme de tehnologie modernă, cu camere încorporate și cu afișaj în stații pentru mijloacele de transport în comun, așa cum există în orașele europene.

„Dacă vorbim de semaforizare inteligentă, tehnologia a evoluat, iar acum nu mai există fire îngropate în asfalt care măsoară câte mașini trec peste ele, iar dacă se strică asfaltul nu mai funcționează. Există o tehnologie cu camere încorporate, care sunt conectate. Proiectul este ca și scris, într-o primă fază costă undeva la 100 de milioane de euro, dar vrem să mergem până la 150 de milioane de euro, ca să avem inclusiv afișaj în stații și toate lucrurile pe care le-ați văzut în Capitalele Europene”, a conchis edilul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.