Motociclistele Soul Sisters gătesc o tocăniță pentru cei 500 de câini ai Adăpostului Speranța

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, motociclistele de la clubul Moto Soul Sisters RC Bucureşti promovează adopțiile de câini, iar sâmbătă, 9 martie, vor găti pentru cei peste 500 de câini fără stăpân ai Adăpostului Speranța.

  • Este primul club moto care participă la seria „Tocăniță pentru toți Bobiță”, evenimente caritabile organizate de Fundația Adăpostul Speranța cu scopul susținerii adopțiilor responsabile și a unei societăți prietenoase cu animalele de companie.

“Este o acțiune inedită la care participăm și ne dorim să donăm toată atenția pe care o primim de 8 Martie unei cauze cu mult suflet. Suntem extrem de iubitoare de animale și credem că participarea la acest eveniment ni se potrivește foarte bine. Susținem femeile să fie puternice, independente și să creadă că pot realiza ceea ce-și propun, iar un prieten patruped alături le va da și mai multă forță și energie atunci când au cea mai mare nevoie. Câinii aduc multă bucurie în viața celor care îi adoptă și să știți că sunt foarte buni companioni de drum, chiar și pe motocicletă, cu mici ajustări”, a declarat Alexandra Andrei, vicepreședinte Moto Soul Sisters.

Evenimentul din 9 martie se desfășoară între orele 9.30-13.00 și este deschis publicului larg. Sunt așteptați atât cei care își doresc să adopte un câine sau să doneze, cât și persoanele care vor doar să le ofere câteva ore din timpul lor liber prietenilor patrupezi din adăpost.

La Adăpostul Speranța sunt atât câini tineri, pui, cât și adulți, de talii diferite, câini seniori, care sunt de 20 de ani în adăpost sau câini paraplegici, cu nevoie speciale.

„Ne bucurăm să avem niște invitate deosebite la Tocăniță, în contextul unei zile speciale și credem că așa cum o motocicletă te poate duce pe căi nebănuite, și viața alături de un câine îți poate aduce mari satisfacții. Vom găti sute de kilograme de mâncare caldă pentru câinii din adăpost, dar nu considerăm asta un efort, ci timp de calitate petrecut cu acești prieteni patrupezi minunați. Le urez la mulți ani tuturor sărbătoritelor, iar îndemnul meu este să adoptați și vă veți alege nu cu un cadou de 8 Martie, ci cu un prieten pe viață”, a declarat Anca Tomescu, reprezentant Adăpostul Speranța.

La Adăpostul Speranța sunt găzduiți în prezent peste 500 de câini salvați de pe străzi, care sunt tratați, sterilizați, microcipați, în clinica proprie a adăpostului. Până la găsirea unei familii, patrupezii beneficiază de un mediu prietenos, prin care au acces la locuri de joacă și la alte facilități din adăpost.

„Tocăniță pentru toți Bobiță” are loc o dată pe lună, iar Adăpostul Speranța își propune ca prin astfel de evenimente să aducă oamenii mai aproape de animale și să contribuie la dezvoltarea unei societăți pet-friendly.  Până în prezent au mai participat: MM Stoica, legende ale sportului românesc, precum Marian Drăgulescu, Helmut Duckadam și Ana-Maria Brânză, dar și actriţa Carmen Tănase, Silviu Iliuţă, Claudiu Cîrțână sau Codruț Kegheș „Dezbrăcatu”.

Dincolo de o masă caldă și gustoasă, câinii din Adăpostul Speranța au nevoie de familii. Mai multe detalii despre adopție, voluntariat sau alte forme prin care îi poți susține, pe www.adapostulsperanta.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati