Muniz, Ambasada SUA: Statele Unite consideră România una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de Est

David Muniz, Charge d’Affaires al Ambasadei SUA la Bucureşti, a precizat, miercuri, că Statele Unite ale Americii continuă să considere România drept una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de Est pentru comerţul şi investiţiile americane.

Acesta a avut o intervenţie în deschiderea Forumului Economic România – SUA: ‘De la securitate la prosperitate’.

Potrivit sursei citate, creşterea economică a României rămâne printre cele mai mari din Uniunea Europeană din 2010, aspect demn de menţionat, echipamentele de apărare şi conexe constituie o sursă principală de exporturi americane în România.

  • În faţa invaziei brutale şi ilegale a ţării vecine de către Rusia, semnificaţia acestui fapt şi impactul său, de reasigurare a întregii regiuni a Mării Negre, nu pot fi subliniate îndeajuns. Într-o măsură fără precedent, colaborarea dumneavoastră şi Parteneriatul Strategic şi Alianţa noastră ajută la stabilizarea unei părţi vitale a Europei, într-un moment esenţial’, a punctat oficialul american.

În opinia lui Muniz, ‘companiile americane continuă să se bucure de un succes real în România, iar acest lucru se datorează în mare parte angajamentului acestui guvern faţă de transparenţă, care constituie baza competiţiei echitabile şi deschise’.

‘Atunci când se elimină barierele care stau în calea comerţului şi reglementării discriminatorii, prin decizii de politici gândite atent şi bine întemeiate, vedem mai multe investiţii şi prin urmare mai multă transparenţă, cu alte cuvinte, un cerc virtuos’, a arătat sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati