Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii să descopere „Natura la microscop”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani să descopere „Natura la microscop”, un modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 8 iulie. Cursurile se vor desfăşura de luni până vineri, între orele 10:15 şi 12:15, în Sala Atelier de la etajul Muzeului.

O parte din tainele ascunse ale naturii vor fi dezvăluite în această săptămână celor care vor dori să privească „natura la microscop”, sub coordonarea specialiştilor muzeului, Dr. Ana-Maria Krapal, Dr. Rozalia Motoc, Drd. Alexandra-Florina Popa, Drd. Andreea-Maria Brezeanu şi Dr. Andrei Ştefan. Folosind instrumente ştiinţifice din propriul laborator, coordonatorii acestui curs le vor dezvălui copiilor aspecte inedite din misterioasa lume a vietăţilor microscopice şi a structurilor mărunte din natură.

Micii naturalişti vor afla cu această ocazie că, pentru a cerceta lumea din jurul lor, lentilele unui microscop pot fi un ajutor nepreţuit, adevăraţi „ochi magici” ai cercetătorilor. Pentru că din libertatea de a explora vine dorinţa de a învăţa, cursanţii noştri vor avea posibilitatea de a analiza în cele mai mici detalii organismele care îi înconjoară, descoperind lumea minusculă a creaturilor şi plantelor din grădină. Lucrările practice realizate împreună în timpul acestei săptămâni a Şcolii de Vară îi vor ajuta pe copii să înţeleagă cum „funcţionează” natura, iar la sfârşitul acestui modul, vor privi lumea cu alţi ochi!

Înscrierea participanţilor se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare este de 180 lei/copil/modul sau 320 lei/2 fraţi/modul, respectiv 320 lei/copil/2 module.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati