Muzeul Fotbalului din București va fi deschis pe 23 şi 24 ianuarie

Football Museum Bucharest, primul muzeu din Europa de Est dedicat exclusiv fotbalului, va fi deschis în 23 şi 24 ianuarie, zile declarate sărbători legale cu ocazia Micii Uniri. Muzeul va avea program normal, de la ora 11 la ora 19, iar ultimii vizitatori vor avea acces la ora 18:30. Astfel, în fiecare zi din această mini-vacanţă de 4 zile, începând de sâmbătă şi până marţi, Muzeul Fotbalului va fi deschis, iar vizitatorii vor putea face cunoştinţă cu cele 5 niveluri de experienţe unice în România.

„Ca majoritatea muzeeleor, FMB este închis în fiecare zi de luni, însă de această dată vom fi deschişi pentru vizitatori, pentru că ne-am dorit să le facem o bucurie oamenilor în căutare de activităţi pentru prima mini-vacanţă din 2023. Vrem ca acest week-end prelungit să şi-l poată petrece şi în Muzeul Fotbalului, unde îi aşteaptă 5 niveluri cu spaţii expoziţionale spectaculoase, camere cu experienţe interactive şi emoţionante, instalaţii new media, dar şi jocuri pentru toate vârstele. Nu este pentru prima dată când Muzeul Fotbalului este deschis cu ocazia unor sărbători legale; s-a întâmplat şi în zilele de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie şi, cu siguranţă, nu va fi nici ultima oară”, a declarat Tiziana Gagiu, Director Adjunct Football Museum Bucharest.

Fostul mare internaţional şi căpitan al Barcelonei, Gică Popescu, este „Căpitan” al Muzeului Fotbalului şi a expus aici unele dintre cele mai importante obiecte din cariera sa. Pasionaţii vor descoperi şi tricouri purtate de Hagi la Real Madrid, de Maradona la Barcelona sau un tricou al brazilianului Ronaldo semnat de toată naţionala Braziliei. Sute de articole pline de istorie (tricouri, fanioane, reviste, bilete şi programe de meci), dar şi o cabină de comentariu, jocuri kinect, un simulator de penalty-uri şi un vitezometru pentru şut, îi aşteaptă pe vizitatori în Centrul Vechi, pe Gabroveni 24.

Pe lângă cele 5 spaţii expoziţionale, Football Museum Bucharestîşi întâmpină vizitatorii şi cu un fanshop din care pot achiziţiona tricouri ale echipelor de fotbal din România, suveniruri, cărţi biografice din fotbalul românesc precum şi articole din linia vestimentară creată special de FMB.

Despre Muzeul Fotbalului Bucureşti
Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului autohton şi turiştilor străini ai Bucureştiului o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi, pe strada Gabroveni nr. 24, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri şi găzduieşte colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fan-shop, bistro şi cafenea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati