Muzeul Municipiului anunţă lansarea primei ediţii a Competiţiei Internaţionale online ”Youth of Music 2021”

Muzeul Municipiului Bucureşti, împreună cu Asociaţia MuseArt, anunţă lansarea primei ediţii a Competiţiei Internaţionale online „Youth of Music 2021”, dedicată tinerilor muzicieni, elevi, studenţi sau tineri profesionişti activi în domeniul muzicii clasice, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani.

Competiţia se adresează tuturor categoriilor de instrumentişti, precum şi artiştilor lirici. Câştigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum şi recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului Bucureşti.

„Youth of Music 2021” este dedicată tinerilor muzicieni pentru categoria solo, cu scopul de a încuraja talente excepţionale, oferind în acelaşi timp posibilitatea de a concerta într-un context extrem de dificil, se arată în comunicat, scrie Agerpres.

Competiţia se va desfăşura online, perioada de înscriere fiind 1 martie – 15 aprilie.

Aplicaţiile sunt online şi constau în trimiterea unor înregistrări video, cu repertoriul la libera alegere a candidatului, postate pe platforma Youtube.com. Detaliile se găsesc pe site-ul: https://www.museart-academy.com/

Concursul este organizat pe trei categorii de vârstă: categoria I – deschisă tinerilor muzicieni (elevi) cu vârste între 14 şi 18 ani; categoria a II-a – destinată muzicienilor cu vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani; categoria a III-a – adresată muzicienilor aflaţi la început de carieră, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani.

Juriul prezidat de violonistul Alexandru Tomescu este alcătuit din Liliana Staicu, directorul Orchestrelor Naţionale Radio, Radio România Muzical, pianista Verona Maier, prorector al Universităţii de Muzică Bucureşti, dirijorul şi managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene Alexandru Mija, precum şi pianista Sînziana Mircea, care este în acelaşi timp coordonatoarea proiectului în calitate de preşedintă a Asociaţiei MuseArt, şi directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, dr. Adrian Majuru.

Câştigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum şi recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului Bucureşti.

„Acest concurs este o formă de solidaritate cu toţi aceia care au decis să îşi urmeze vocaţia de a deveni muzicieni, chiar şi în aceste vremuri pline de incertitudine. Este un semn profund de preţuire şi o adâncă reverenţă în faţa lor, pentru puterea de a îşi urma visul. În acelaşi timp, este o încercare, chiar dacă la o scară foarte mică, de a oferi speranţă, de a oferi tinerilor o scenă îmbrăcată în haina de gală a palatelor din Bucureşti. Este modul nostru de a spune ‘mulţumesc’ tuturor tinerilor muzicieni care nu au renunţat la aspiraţiile lor, care nu au încetat să spere şi să muncească din greu pentru a-şi îndeplini visul. Muzica, la fel ca şi tinereţea, înseamnă speranţă, bucurie, iubire şi frumos. Înseamnă visare”, a spus pianista Sînziana Mircea, preşedinta Asociaţiei MuseArt.

Recitalurile de gală ale câştigătorilor vor fi înregistrate şi difuzate online în luna mai, pe canalul de Youtube şi paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului Bucureşti, precum şi pe paginile Asociaţiei MuseArt.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati