Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi sărbătoreşte, în luna aprilie, 20 de ani de la înfiinţare – CALENDAR ACTIVITĂȚI

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) din Bucureşti sărbătoreşte, în luna aprilie, 20 de ani de la înfiinţare cu o serie de evenimente şi activităţi.

„Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puţinele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul Hărţilor îşi propune ca, prin grija pentru patrimoniu şi interpretarea lui, prin activităţi destinate specialiştilor şi comunităţii, să devină o instituţie relevantă pentru public şi pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educaţia pe tot parcursul vieţii, dialogul şi angajarea creativă. Deschis pentru public în aprilie 2003, găzduit într-o frumoasă vilă interbelică, Muzeul Hărţilor a devenit în ultimii ani o instituţie atractivă pentru toate tipurile de public”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru a marca aniversarea muzeului, vizitatorii sunt invitaţi să participe la o serie de evenimente şi activităţi.

 

Expoziţia temporară „Genu Berlo. Culoarea timpului pe hartă”, curator Călin Nicolae Vasilescu, deschisă până pe 25 iunie, prezintă o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărţi aflate în patrimoniul muzeului.

În perioada 5-9 aprilie vizitatorii vor avea intrare gratuită la Muzeul Hărţilor, iar pe 7 aprilie programul de vizitare va fi prelungit până la ora 21,00. Tot de intrare gratuită vor avea parte vizitatorii şi pe 26 aprilie.

Vizitatorii vor beneficia, pe 13 şi 28 aprilie, de la ora 18,00, de tururi ghidate în interiorul muzeului.

Pe 19 aprilie, de la ora 18,00, va avea loc conferinţa „Icoane cu hărţi în sud-estul european: conexiuni între cartografie, hagiografie şi identitate în secolele XVII -XVIII”, susţinută de cercetător dr. Elisabeta Negrău, de la Institutul de Istoria Artei „George Oprescu”.

Pe 22 aprilie este programat un recital de violoncel Giang Thu Nguyen (parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati