Muzeul Naţional al Literaturii Române, laureat al premiului DASA pentru educaţie oferit de European Museum Academy

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti este laureatul pe anul 2021 al premiului DASA pentru educaţie, oferit de fundaţia European Museum Academy sâmbătă, la Haga, în cadrul unei ceremonii desfăşurată online, transmite duminică DPA, scrie agenția de presă Agerpres.

Premiul DASA se concentrează asupra calităţii oportunităţilor de învăţare deschise de muzee. Criteriile de bază pentru acordarea acestui premiu sunt educaţionale, conform informaţiilor de pe site-ul European Museum Academy. Aceste criterii sunt calitatea povestirii, oportunităţile de învăţare, creativitatea designului expoziţional şi programarea activităţilor educaţionale.

O atenţie deosebită este acordată medierii personale, participării interactive a publicului şi melanjului dintre educaţie şi divertisment. Printre altele, juriul a acordat acest premiu Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti pentru programele educaţionale prin care muzeul a demonstrat curaj şi o atitudine fără compromisuri faţă de probleme actuale.

În cadrul galei, fundaţia European Museum Academy a oferit premiul Art Museum Muzeului Trapholt de Artă Modernă din Kolding, Danemarca, considerând această instituţie de cultură daneză drept un model cultural special în peisajul european.

Muzeul Pinakothek der Moderne din Munchen a fost de asemenea menţionat la această categorie cu o recomandare specială.

Muzeul viitorului din Berlin, Futurium, a primit premiul Luigi Micheletti din partea fundaţiei European Museum Academy. Juriul a apreciat modul de prezentare clar al unor subiecte viitoare importante şi instalaţiile artistice expuse.

European Museum Academy este o fundaţie cu sediul la Haga, în care sunt reprezentate 44 de ţări. Obiectivul acestei fundaţii este de a promova dezvoltarea instituţiilor muzeale ca instrumente de schimbare socială

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati