Muzeul Satului organizează vernisajul expoziţiei Practici tradiţionale şi savoir-faire în Landes de Gascogne (Franţa)

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, împreună cu Ecomuzeul Marqueze – Sabres care face parte din Parc Naturel Regional des Landes de Gascogne (Franţa), organizează joi, 11 iulie, ora 17.00, în Sala Donatorilor, vernisajul expoziţiei Practici tradiţionale şi savoir-faire în Landes de Gascogne (Franţa).

Evenimentul are loc în cadrul Sezonului România-Franţa 2019 şi îi urmează expoziţiei Bergers de Roumanie, prezentată în luna aprilie de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în Ecomuzeul Marqueze – Sabres din Parc Naturel Regional des Landes de Gascogne (Franţa).

Expoziţia va putea fi vizitată la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Sala Donatorilor, în perioada iulie – august, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Ecomuzeul Marqueze – Sabres a fost înfiinţat în 1970 din dorinţa de a recupera, păstra şi transmite mai departe tradiţiile locuitorilor din Landes de Gascogne. Acesta transmite prin programele sale pentru public câteva din meşteşugurile recuperate – obiecte împletite din paie, confecţionarea Crucii de Sfântul Ioan, confecţionarea de păpuşi din pănuşi de porumb – dar şi ritualurile legate de aceste obiecte; câteva aspecte din toată această muncă de recuperare se vor regăsi în expoziţia ce reprezintă pentru publicul larg un periplu în spaţiu şi timp.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati