MyAntipa – Atelier de lectură care îl are în prim-plan pe cel mai cunoscut gândac din literatura universală, personajul principal din „Metamorfoza” lui Kafka

A treia serie de evenimante din cadrul proiectului MyAntipa debutează, sâmbătă, cu „Incubatorul de lectură”, un atelier dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, workshop-ul va avea loc între orele11.00 şi 13.00, în Sala Atelier, şi va avea în prim-plan cel mai cunoscut gândac din literatura universală, personajul principal din „Metamorfoza” lui Kafka.

Copiii vor avea ocazia să discute şi să-şi pună întrebări despre ce înseamnă ficţiunea, ce înseamnă personajul, şi cum sunt gândacii în realitatea muzeală şi ştiinţifică. Incubatorul de lectură este un proiect creat de scriitoarele Svetlana Cârstean şi Ana Maria Sandu, care s-a născut din dorinţa de a reîmprieteni copiii şi tinerii cu literatura, de a le oferi instrumente de citire a textelor şi implicit a lumii în care trăiesc, scrie news.ro.

Miercuri, 12 februarie, între orele 18.00 şi 20.00, „Intersecţiile la Antipa” îl vor avea ca invitat special pe Radu Pană, specialistul în taxidermie al Muzeului Antipa, ce va destăinui publicului câteva dintre secretele activităţii lui. Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea curativă şi restaurarea unor bunuri de importanţă ştiinţifică, deoarece timpul îşi pune amprenta asupra unor exponate, aşa cum sunt cele care au depăşit cu mult vârsta de o sută de ani. Dacă cercetătorii sunt cei care aduc din teren materiale biologice într-o stare mai bună sau mai puţin bună, taxidermistul este cel care, prin tehnicile de specialitate, „dă viaţă” multor animale.

Joi, 13 februarie, de la ora 18:00, va avea loc un tur ghidat special, în cadrul căruia Muzeul Antipa va fi prezentat prin ochii actorului, scenaristului şi regizorului Anghel Damian. Acesta s-a născut la Bucureşti, a jucat baschet de la 10 până la 18 ani, apoi şi-a schimbat complet viaţa,orientându-se spre teatru. Astăzi este actor, scenarist, regizor. În 2016, la 25 de ani, era consilierul Ministrului Culturii pe probleme de teatru. A jucat în multe piese de teatru şi filme şi a pus în scenă piesa “Scene din viaţa insectelor” de Karel & Josef Capek. În cadrul turului, participanţii vor afla care este povestea lui Anghel Damian legată de muzeu şi ce poate însemna Antipa în viaţa unui copil sportiv, apoi a unui tânăr actor, pasionat de lume, viaţă, personaje şi interpretare.

Participarea la cele trei evenimente MyAntipa este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac prin completarea formularului de rezervare, pe https://antipa.ro/rezervari.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati