NASA: Un asteroid ar putea ajunge pe Pământ de Ziua Îndrăgostiților, în 2046

0
329
asteroid terra

Un asteroid recent detectat are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046, a anunțat marți Nasa pe Twitter, informează BBC, citat de G4Media.ro. Asteroidul, aproximativ de mărimea unei piscine olimpice, ar putea ajunge pe Terra în ziua de Valentine’s Day 2046, potrivit calculelor NASA.

Cel mai aproape de Pământ se așteaptă ca asteroidul să ajungă la aproximativ 1,8 milioane de km, potrivit NASA. Dar cercetătorii continuă să colecteze date, despre care spun că ar putea schimba predicțiile inițiale.

Asteroidul, botezat 2023 DW, are aproximativ o șansă din 560 de a lovi Pământul, potrivit NASA. Este singura rocă spațială de pe lista de risc a NASA care se clasează cu 1 pe scala de pericol de impact Torino.

Scala, care urcă de la 0 la 10, măsoară riscul ca obiectele spațiale să se ciocnească cu Pământul. Toate celelalte obiecte de pe această scară sunt clasificate cu 0, ceea ce indică faptul că nu există niciun risc de impact.

Un clasament de 1 înseamnă că o coliziune reală este extrem de puțin probabilă și nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru public, potrivit Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA.

„Acest obiect nu este deosebit de îngrijorător”, a declarat pentru CNN inginerul de navigație de la JPL Davide Farnocchia.

Dacă se va ciocni cu noi, 2023 DW nu va avea același efect apocaliptic ca asteroidul care a decimat dinozaurii de pe Pământ în urmă cu 66 de milioane de ani. Acel asteroid a fost mult mai mare, având o lățime de 12 km, potrivit Scientific American.

Dar un impact cu DW 2023 ar putea totuși să provoace pagube semnificative dacă ar ateriza deasupra unui oraș mare sau a unei zone dens populate. Un meteorit cu o dimensiune mai mică de jumătate din cea a lui 2023 DW a explodat deasupra orașului Chelyabinsk, Rusia, în urmă cu 10 ani, provocând o undă de șoc care a aruncat în aer geamuri pe o suprafață de 200 de mile pătrate și a rănit aproximativ 1.500 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.