Natalia Intotero: „Vor fi înființate aproximativ 150 de centre de zi. Acestea vor asigura copiilor activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare”

0
312
Astăzi au fost semnate 43 de contracte pentru înființarea de centre de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii, anunță ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse Natalia Intotero. 
„Cred cu tărie că pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, au nevoie să poată accesa servicii în comunitățile lor.
Toți părinții își iubesc copiii și vor să aibă grijă de ei. Uneori, din cauza sărăciei, a lipsei unui loc de muncă, de educație sau a problemelor de sănătate, părinții au nevoie de sprijin și de siguranță pentru copiii lor.
În total, cu fonduri PNRR vor fi înființate aproximativ 150 de centre de zi, bugetul total alocat fiind de 50 milioane de euro. Acestea vor asigura copiilor, pe timpul zilei, activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională etc.
În plus și părinții vor beneficia de activități de sprijin, consiliere și educare.
Le mulțumesc tuturor primarilor au dovedit grijă pentru copiii din comunitățile lor și au accesat această oportunitate pentru a le oferi șanse la o viață mai bună micuților vulnerabili.”, scrie ministrul Familiei, Natalia Intotero, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.