Naționalele care vin la București pentru EURO 2020 au închiriat deja Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf

Stadionul Steaua și Stadionul Arcul de Triumf au primit undă verde pentru a putea fi folosite de către echipele naționale care vor sosi în România pentru Campionatul European.

Austria, Ucraina și Macedonia de Nord și-au închiriat deja stadioanele pentru antrenament, informează FRF.ro.

Potrivit FRF, facilităţile s-au împărţit după cum urmează:

AUSTRIA. Va folosi ca teren de antrenament stadionul Arcul de Triumf şi se va caza la Hotel Sheraton. Echipa Austriei nu îşi va stabili baza de cantonament la Bucureşti (rămânând, probabil, acasă între meciurile din grupă), astfel încât a optat doar pentru stadion şi hotel de tranzit.

Stadionul Arcul de Triumf a fost incluis de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în Bucureşti, care nu au un cantonament localizat aici. Acordul a fost semnat între UEFA Events SA şi MTS, proprietar al stadionului la data semnării.

Echipele din optimi care vor juca la Bucureşti vor folosi, de asemenea, stadionul Arcul de Triumf, pentru antrenamentele dinaintea meciului din 28 iunie 2021. Cele două echipe vizitatoare se vor caza una la Athénée Palace Hilton (câştigătoarea grupei F) şi cealaltă la Hotel Sheraton.

UCRAINA. A ales încă de anul trecut să-şi stabilească baza de cantonament la Bucureşti, la Complexul hotelier CARO, iar ca teren de antrenament a închiriat stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari. Costurile sunt suportate de echipa Ucrainei. Acordul de închiriere a fost deja prelungit cu un an după amânarea EURO 2020.

MACEDONIA DE NORD. Calificată în urma play-off-ului din Nations League, echipa Macedoniei de Nord a optat pentru cantonament la Bucureşti, cu cazare la hotel JW Marriott şi antrenamente pe Stadionul Steaua. Baza din Ghencea a fost introdusă de UEFA Events SA pe lista facilităţilor pentru EURO 2020 în urma unui Acord semnat cu MapN, în 29 decembrie 2020.

Terenurile de antrenament Steaua, Arcul de Triumf, Giuleşti şi Dinamo au fost puse la dispoziţia UEFA cu titlu gratuit, prin garanţiile prezentate de Guvernul României la momentul candidaturii. Guvernul s-a angajat şi la modernizarea acestor baze, reuşind deocamdată să finalizeze proiectele Steaua şi Arcul de Triumf. UEFA poate plăti proprietarilor bazelor un bonus de satisfacţie la finalul competiţiei, dacă echipele au fost mulţumite de condiţiile de antrenament asigurate.

Programul meciurilor găzduite de Arena Naţională

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati