Sector 1: Nebulizatoarele achiziționate la suprapreț, probe într-o anchetă DNA, vândute la licitație publică de compania subordonată Consiliului Local

Primăria Sectorului 1 a anunţat, miercuri, că 1.200 de nebulizatoare achiziţionate la suprapreţ şi care sunt probe într-o anchetă DNA au fost scoase la licitaţie publică de o companie subordonată Consiliului Local, fără ca instituţia să fie consultată.

  • ”Consilierii locali PNL-PSD de la Sectorul 1 încearcă să distrugă probele”, susţine primarul Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 transmite că 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare, cumpărate la suprapreţ de fosta administraţie locală, au fost scoase la licitaţie publică de către Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

“Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată cu organizarea acestei licitaţii publice, administrarea Companiei fiind realizată prin intermediul reprezentanţilor numiţi de Consiliul Local Sector 1. Cele 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare au fost achiziţionate, în septembrie 2020, la preţuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administraţie nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în 2021, Curtea de Conturi a constatat că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziţia celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli şi fără posibilitatea utilizării acestora de către beneficiari.

“Consecinţele economico – financiare ale abaterilor de la legalitate şi regularitate: prejudicierea bugetului Companiei de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A. Contractul de achiziţie publică este anchetat, în acest moment,  de procurorii DNA. Un număr de 55 de persoane – doi foşti primari, funcţionari publici, oameni de afaceri- şi mai multe firme sunt puse sub acuzare. În acest dosar, Camera Deputaţilor a avizat favorabil încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul unui fost primar. Primăria Sectorului 1 face demersuri pentru ca aceste posibile tentative de distrugere a unor probe să fie aduse la cunoştinţa procurorilor”, a mai transmis Primăria Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 a precizat că informaţiile despre scoaterea la licitaţie publică a celor 1.200 de nebulizatoare de bio- decontaminare apar într-un anunţ postat pe site-ul Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA.

Valorificarea acestora, prin licitaţie publică deschisă, se face în trei loturi, potrivit anunţului Companiei:

• Lot 1 : 343 bucăţi nebulizatoare CUBE S cu 0 ore de folosinţă;

• Lot 2 : 835 bucăţi nebulizatoare CUBE S cu 24 ore de folosinţă;

• Lot 3 : 22 bucăţi nebulizatoare CUBE S cu 156 ore de folosinţă.

”Mare atenţie. Consilierii locali PNLPSD de la Sectorul 1 încearcă să distrugă probele procurorilor şi să-l salveze pe fostul primar. Problele din ancheta DNA din dosarul lui Tudorache sunt vândute la licitaţie publică de către compania subordonată Consiliului Local Sector 1 şi condusă de directoarea numită de consilierii PNL”, a scris pe Facebook primarul Clotilde Armand.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati