Negoiţă îi cere lui Nicuşor Dan mărirea drastică a sancţiunilor pentru nereguli legate de spaţiile verzi

Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat, la propunerea primarului Robert Negoiţă, două proiecte de hotărâre prin care se cere primarului general, Nicuşor Dan, majorarea sancţiunilor pentru încălcarea regulilor privind spaţiile verzi.

În speranţa aprobării propunerilor de către primarul general, amenzi drastice vor fi impuse pentru acţiuni ce afectează în mod semnificativ natura. Fapte precum defrişarea arborilor şi arbuştilor fără avize, tăierea ramurilor, fixarea de reclame pe copaci, deversarea de substanţe toxice, nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, deteriorarea aleilor, stâlpilor de iluminat sau transplantarea arborilor şi arbuştilor fără aviz vor fi sancţionate cu amenzi între 4.000 şi 5.000 de lei, faţă de 50-100 de lei cât sunt în prezent.

„Am propus creşterea amenzilor de 100 de ori, de la 50 de lei, la 5000 de lei. Dar chiar şi aşa, tot puţin este puţin pentru defrişarea copacilor în Bucureşti, dar atât este pragul maxim pe care îl prevede legea. Mai mult, am propus sancţionarea drastică a celor ce nu respectă statutul spaţiilor verzi şi le schimbă destinaţia. Ce e important aici de menţionat este că putem da aceste amenzi de fiecare dată când constatăm acest lucru”, declară primarul Robert Negoiţă.

De asemenea, amenzile pentru distrugerea florilor, degradarea mobilierului stradal sau depozitarea deşeurilor pe spaţiile verzi ar putea creşte de la 50-100 de lei la o sumă cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei.

Amenzi şi pentru cei care schimbă destinaţia spaţiului verde
Pentru că la nivelul primăriei au fost înregistrate numeroase sesizări cu privire la reducerea suprafeţei sau schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi în parcări, primarul Robert Negoiţă a luat hotărârea de a sesiza primarul general şi de a-i cere să întreprindă demersurile necesare în vederea modificării unei hotărâri de consiliu general prin care „reducerea suprafeţei sau schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi constituie contrvenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2500-5000 lei”.

Concret, toţi cei care obţin autorizaţii de construire care, printre altele, prevăd şi amenajarea de spaţii verzi, iar ulterior recepţiei transformă acele spaţii în parcări sau diverse construcţii, vor fi amendaţi şi vor fi obligaţi să aducă terenul la starea iniţială.

Aceste măsuri sunt concepute pentru a proteja şi conserva spaţiile verzi ale sectorului, care au fost afectate de comportamentele nepotrivite ale cetăţenilor şi, în special, ale proprietarilor de terenuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati