Negoiță promite că Hala Laminor va avea, ”în cel mai scurt timp”, aviz de funcţionare

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, joi, că în cel mai scurt timp autoritatea locală va obţine un aviz de funcţionare pentru Hala Laminor, notează Agerpres.

De asemenea, primarul Negoiţă s-a declarat convins că „nu există niciun risc” pentru oamenii care vin în Hala Laminor, chiar dacă nu există un aviz de securitate în caz de incendiu de la ISU.

„Nu se reproşează acolo că nu am avea sistemele necesare pentru funcţionare, pentru că de la sprinklere la hidranţi, sisteme de evacuare, ieşiri de urgenţă şi culoare de fugă, tot corespunde. ISU nu spune că ar fi ceva ce ne lipseşte, ci pur şi simplu că ne lipseşte avizul de funcţionare, care se ia infernal de greu, pe de o parte. Pe de altă parte, la tipul de activitate şi la ce înseamnă Hala Laminor, noi o să ne luăm un aviz de funcţionare, ca să avem un aviz de funcţionare. În realitate, cei care au făcut normativele valabile astăzi în România nu s-au gândit nicio secundă că ar putea să existe astfel de obiective, gen Hala Laminor, care este cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului”, a spus Negoiţă, la postul Digi24.

El a menţionat că „nu întâmplător” clădiri precum Palatul Parlamentului sunt exceptate de la avizul ISU, prin lege, deoarece nu au nevoie de acesta.

  • El a mai precizat că reprezentanţii ISU au verificat sistemele de la Hala Laminor şi au confirmat că acestea sunt funcţionale:

    „Noi suntem perfect în regulă şi acolo nu există niciun risc. Vom avea în cel mai scurt timp şi aviz, pentru că trebuie să avem aviz. Am participat la toate discuţiile, ştiu exact despre ce vorbesc. Avem o reglementare foarte deficitară. (…) Nu este un semn bun că şapte din zece şcoli nu au aviz ISU. Nu trebuie să ne obişnuim cu asta şi să o promovăm ca fiind o normalitate. Dacă cineva a înţeles că asta fac eu… credeţi-mă că nu. Dimpotrivă, mi se pare că totuşi ar trebui să fim mai realişti. Acea clădire funcţionează de acum aproape o sută de ani. Acolo era cu foc deschis, era cu cuptoare, se laminau ţevi la o mie de grade. (…) Lucrau în acea hală peste 15.000 de oameni”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati