Negoiță reclamă că în zona retrocedată din parcul IOR mai mulţi copaci sunt tăiaţi

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a fost marți în zona retrocedată a parcului IOR, constatând o situaţie revoltătoare: mai mulţi copaci sunt deja tăiaţi suprafaţa de spaţiu verde diminuându-se pe zi ce trece.

„Pe suprafaţa retrocedată din parcul IOR se întâmplă de ceva timp un fenomen care ar trebui să fie în atenţia autorităţilor. Sunt deja zone întregi defrişate, probabil de aşa-zişii proprietari ai acestui teren. Aceste aspecte ar trebui controlate şi pedepsite şi fac un apel insistent către Garda de Mediu, dar şi către Primăria Generală care se face responsabilă de retrocedarea acestei zone verzi, parte a parcului IOR. Primăria Sectorului 3 dă frecvent amenzi aici dar aceste amenzi sunt insignifiante ca valoare şi nu pot determina pe cei care deţin terenul să nu mai defrişeze copacii”, a explicat primarul Robert Negoiţă.

Primăria Sectorului 3 a contestat în instanţă retrocedarea celor 12 hectare de parc şi a câştigat procesul în primă instanţă.

Din păcate, spune Primăria Sectorului 3, Primăria Generală a fost instituţia care a făcut recurs şi procesul a fost în final pierdut, judecătorii stabilind că Primăria Sectorului 3 nu are calitate procesuală în această cauză, nefiind administratorul terenului înainte de momentul retrocedării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati