Robert Negoiță vrea să facă pasaj la intrarea A2 în Capitală

Primăria Sectorului 3 a prezentat luni detalii despre construirea unui pasaj suprateran pentru fluidizarea traficului la intrarea Autostrăzii Soarelui (A2) în Capitală. 

„Azi, discutăm despre un alt proiect pe care îl avem pentru fluidizarea traficului în sectorul nostru, mai precis, despre pasajul suprateran de la A2”, anunță Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de Facebook.

Valoarea totală a investiției va fi de 31,05 milioane de lei inclusiv TVA, din care construcția și montajul vor costa 26,54 milioane de lei inclusiv TVA.

În scopul măririi capacității de transport pentru zonele unde există puncte de interes și unde traficul este mai intens, categorie unde se încadrează și intrarea în Municipiul București de pe Autostrada A2 pe Bulevardul Theodor Pallady, Primăria Sectorului 3 își propune realizarea obiectivului de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale, prin construirea unui pasaj suprateran, exclusiv rutier, care are rolul de a degreva intersecția Drumul între Tarlale și Bulevardul Theodor Pallady, precum și amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulației în zona intersecției cu sens giratoriu, scrie economica.net.

Pe amplasamentul destinat construirii obiectivului de investiții există mai multe tipuri de utilități ce vor trebui relocate, astfel încât să se asigure eliberarea amplasamentelor necesare demarării lucrărilor pentru pasajul rutier suprateran.

În vederea elaborării documentației pentru autorizarea lucrărilor de construire privind obiectivul de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale, sector 3, București, Primăria Municipiului București a emis Certificatul de urbanism nr. 248 R/18289898 din 06.04.2020 prin care au fost solicitate 23 avize.

Au fost obținute 22 avize favorabile și se pregătesc documentele necesare depunerii documentației pentru obținerea avizului Comisiei de Coordonare Retele din cadrul PMB, precizează reprezentanții Primăriei Sectorului 3.

Ei amintesc că, prin HCLS3 nr. 139/2020, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale cu valoarea totală de 31.049.518,17 lei inclusiv TVA din care C+M 26.539.799,32 lei inclusiv TVA.

Pentru acest obiectiv lucrările au fost atribuite societății ALGORITHM REZIDENTIAL S3 S.R.L.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati