Nelu Tătaru, despre ce vor face medicii dacă se depășesc 3.000 de cazuri: Ce fac și cu 2.500

0
121
Nelu Tataru
Facebook / Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat ce se va întâmpla dacă România va depăși 3.000 de cazuri de coronavirus pe zi și dacă se pune problema carantinei. „Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri”, a afirmat el.

„În acest moment nu avem această perspectivă”, a răspuns ministrul Sănătății, adăugând că medicii acceptă tot ce vine în spitale. „Suntem aceleași persoane în corpul medical, avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj”, a adăugat el, potrivit Digi24.

În ce privește vizita pe care a făcut-o marți în spitalele suport Covid din București, Tătaru a afirmat că a văzut aceeași muncă ca la început, dar lumea trebuie să înțeleagă că „una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”.

Ce se va întâmpla la 3.000 de cazuri pe zi

Dacă totuși vom depăși 3.000 – 3.500 de cazuri pe zi, „vom face ce facem și cu aceste 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale”, a spus ministrul.

Tătaru a dat asigurări că medicii primesc toate cazurile, dar ar vrea ca cei care sunt în pre-spitale și care generează îmbolnăvirile să se gândească la faptul că aceste spitale nu sunt doar pentru Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.