Nelu Tătaru: Fiecare caz nou de Covid poate provoca un focar. Ce spune despre un lockdown pe perioada sărbătorilor

0
129
Nelu Tataru
Facebook / Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că urmează încă o perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi.

Tătaru a mers joi într-o vizită la Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică din județ, dar și capacitatea de tratare și testare în ceea ce privește infecția cu virusul SARS-CoV-2 în zonă.

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”, a declarat ministrul.

Fiecare caz nou poate provoca un focar”, a mai spus Nelu Tătaru, care a precizat însă că nu se impune carantină la nivel național.

”Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat de jurnaliși ce alte măsuri pregătește Guvernul pentru a stopa răspândirea pandemiei de Covid-19.

Despre posibilitatea instaurării unui lockdown strict pe perioada sărbătorilor de iarnă, ministrul Tătaru a răspuns că autoritățile nu au în vedere această măsură.

Nu avem în discuție acest lucru. Mă repet: la fiecare unitate locală se aplică acele restricții în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a completat ministrul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.