Nelu Tătaru: Recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în București. Obligativitatea va fi stabilită după evaluări

0
279
restrictii
Unsplash

Nelu Tătaru spune că recomandă purtarea măștii și în spațiu deschis în București, în contextul în care rata de infectare cu noul coronavirus a crescut dramatic în ultimele zile și săptămâni.

Acesta a explicat că purtarea măștii va fi impusă în Capitală și în exterior atunci când „evaluările vor arăta că se impune această restricție”, scrie Digi24.

„După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective.

După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii.

Ca recomandare, recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție”, a spus Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.