Nelu Tătaru: Vom vedea vârful valului patru la sfârşit de octombrie

Vârful valului patru al pandemiei îl vom vedea la final de octombrie, atrage atenţia Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii şi actual consilier onorific al premierului Florin Cîţu pe probleme de sănătate și în gestionarea pandemiei de COVID.

Vârful valului patru al pandemiei îl vom vedea la final de octombrie, atrage atenţia Nelu Tătaru. ”Dacă România nu va ajunge la un grad de imunizare de 70%, vom avea și alte valuri de coronavirus”, mai spune acesta.

„Poate nu a înțeles lumea. Atât timp cât suntem pe același grad de imunizare, aceste valuri se vor repeta, vom avea valurile 5, 6. Că vrem sau că nu vrem. Trebuie să ajungem la un grad de imunizare încât această boală să fie una sezonieră, primăvara – toamna, să spunem. Cum avem gripa în acest moment”, a afirmat Tătaru, potrivit realitatea.net.

Nelu Tătaru a explicat că sunt tulpini ce se modifică şi că „virusul nu ne iartă, noi ne facem o apărare, dar și virusul își face la rândul lui niște mecanisme de apărare”.

„Noi suntem acum la 30% vaccinare, iar cu imunizarea naturală, cam jumătate din populația României a fost imunizată prin boală sau prin vaccinare. Trebuie să ajungem la 70%”, consideră Tătaru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati