Comisarii ANPC au oprit activitatea restaurantului Jariștea din București și au dat o amendă de 10.000 de lei în urma depistării unor nereguli.
Cei care au mers în control au găsit preparate culinare cu stare termică schimbată (din refrigerată în congelată), carne fără elemente de identificare, rugină, ustensile uzate și cu depuneri de grăsime.
Potrivit ANPC, în urma controlului efectuat la operatorul economic Jariștea Impex SRL (Restaurant Jariștea) București sector 4, s-au constatat următoarele deficiențe:
- Pentru diferite preparate culinare s-a schimbat starea termică din refrigerată în congelată (sarmale, ciorbă și piure), chederele de la frigidere și sertarele metalice erau depreciate și cu zone de rugină;
- Utilizarea bureților de sârmă metalică la spălarea vaselor, coșuri gunoi fără capace, covorul dintre bucătărie și sala de mese era deteriorat și plin de impurități;
- Carne pui, pește, berbecuț, vită fără elemente de identificare, lipsa igienizarii pavimentului, bucăți sparte de gresie, ustensile uzate și cu depuneri de grăsime, aragazul și hota complet neigienizate;
”S-a dispus oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate. Valoare amenda 10.000 lei”, au scris reprezentanții ANPC pe Facebook.